onsdag 18 april 2012

sommarskjorta och en pyttefåtölj

Av min tvillimgsbrors gamla skjorta har jag sytt en sval sommarskjorta till Tilia, har utnyttjat den befintliga knäppningen för att spara arbete, såklart, men bytt ut knapparna till tuffa plåtknappar istället för tråkiga i plast. Bröstfickan sprättade jag loss och flyttade ned, bra att samla sommarens skatter i. Fickan fick en tuff applikation av en bit jeans och lite rosa muddväv, som jag även använt i hals och ärmslut. Hoppas den inte blev för "pyjamasaktig", men jag tror den blir bra i sommar, tuff till ett par jeans.

På temat återbruk har vi gjort en cool fåtölj till dockskåpet, en bit skumplastliknande förpackningsmaterial kläddes med en bit röd galon. Färdigt för nallen Klara att sitta i!

7 kommentarer:

Pysselpralinen sa...

Snajsigt återbruk. Stolen var ju helskön! Och nallen verkar till och med matcha. :)

Fröken Pimpinett sa...

Jättefin skjorta! Jag är alldeles för dålig på att återbruka - så högarna med kläder som ska sys om växer hemma hos oss... Dags att ta tag i detta nu känner jag - tack för inspirationen!

Klockarbarn sa...

vad supersmart att använda förpackningsmaterial til att gröa soffa. På mitt jobb har vi en massa sånt som jag glömmer bort att det går att använda till annat. Skokartonger brukar jag ta tillvara om de är helvita utan tryck på. De är perfekta att rita/måla på för barnen. Ofta i lagomstorlek för pennor och block och annan småförvaring.

sofia sa...

Men så fin både skjorta & fåtölj! Fåtöljen var ju riktigt snyggretro : )

hennihenni sa...

Väldigt fin! Att byta knappar kan göra stor skillnad!

Sanna sa...

Ah smart ide med dockfåtöljen och skjortan blev supersöt! =)

Fangoria sa...

Men så coolt, både skjortan och dockfåtöljen!