måndag 3 maj 2010

roadtrip skaraborg

I helgen fick jag min julklapp, en roadtrip i Skaraborg. Resan gick ut på att åka småvägar, stanna på mysiga ställen, kaféer och loppisar ut med vägen. Vi körde upp till Hällekis vid Vänern på fredag och bodde på mysiga vandrarhemmet Falkängen. Vår resa sammanföll med vårrundan på Kinnekulle. Så vi började med alla kolla in alla hantverkare i Falkängens hantverksby, tog en god eko-fika på Naturligtvis i Hällekis. Körde vidare upp på Kinnekulle, tittade i Hannu Sarenströms charmiga trädgård, åt ramslökssoppa på Hällekis Säteri och fortsatte genom ett Kinnekulle i klätt i vitsippor och ramslök och björkar som höll på att slå ut. Till sist körde vi till Mariestad, hann med en sväng på vårmarknaden innan vi checkade in på Hotellet. Efter en promenad i pittoreska Marisetad blev det supergod middag på Sill & Dynamit. Fortsatte med en god natts sömn och en rejäl hotellfrukost nästa morgon. Söndagen körde vi hem genom vackra Valle härad, loppisstopp utan för Lerdala och våfflor och kaffe i Broddetorp, och en titt på fåglarna vid Hornaborgasjön.


Några loppisfynd som följde med hem: Gamla knappar av glas, en lite gräddkanna och en fat i grönt.


Och några påsk och julkort från 30-40 talet


I Hannu Sarenströms trädgård


Roadtrip!


Sol och blå himmel vid Hornborgassjön

3 kommentarer:

Petra sa...

Så mysigt ni verkar ha haft det!

Anonym sa...

vilken härlig rundtur ni hade! Hannu Sarenströms trädgård är ett lockande resmål. På hans blogg kunde jag identifiera en blomma som jag importerade från marknaden i Riga häromåret; enkel blodrot. I morgon skall jag sätta potatis - om inte det snöar!

Ma

babuschkas sa...

Farmor och farfar tackar för härliga dagar med Tilia. -Kommer snart,sa Tilia när bilen körde iväg.Med kalas i lekvrån och många sandkakor i sandlådan var mamma och pappa snart tillbaka, precis det som Tilia visste.