måndag 15 oktober 2012

väldigt värmande väst

Häromdagen såg jag en så härlig väst på en av Almas kompisar i mammagruppen, och jag kunde såklart inte låta bli att tänka att sån kan jag nog sy. Rotade i tygskåpet och hittade denna söta baby-cord med svampar (inköpt på Skroten i Skene för flera år sedan), svart fuskpäls från svärmors tygskåp fick bli foder, mönstret har jag utgått från Meedoms "Börneöj 0-3 år. Jag vändsydde det hela innan jag sydde ihop axelsömmarna, vilket gjorde att det blev rejält svårtsytt genom två lager manchester och två lager fuskpäls (ska nog lösa det på nått annat vis nästa gång), men det gick. Knapparna har jag klätt själv i samma tyg - har upptäckt att man kan köpa små "knappklädnings-kit" bland sybehören - jättekul att göra.

Den här kommer nog att värma rätt bra tror jag...

söndag 14 oktober 2012

crazy collage

Ett pyssel som livar upp en regnig höstdag är att göra tokiga collage, Tilia och jag plockade fram sax, lim och några gamla tidningar i förmiddags och lät fantasin flöda. Galet och kul, vi blev riktigt nöjda.

ekollon-djur

Här är ett gäng lustiga filurer som kom till idag, hittade så fina ekollon när jag var ute och gick. Med hjälp av tandpetare sammanfogades huvud och kropp och tandpetarna blev också till armar och ben, lavar fick bli hår och päls. Hattarna limmade jag fast med limpistol och ritade ansiktena med permanent penna. Nu får de stå i mossan på ljusfatet (så de håller sig stående på sina tandpetsben).

fredag 12 oktober 2012

ett par till

Kunde inte låta bli att sy ett par till,de blev visst rosa dom med... fått till snitsen nu tycker jag. Klockarbarn gav mig en bra tutorial här om ni själv vill prova.

frostig stämning

Frostigt men vackert i dag

torsdag 11 oktober 2012

rådjurströja

Apropå mitt förra inlägg skall sägas att jag inte helt undviker sånt som är gulligt och rosa, som det här tyget från Liandlo tex, Tilia och jag fastnade för det på syfestivalen och slog till, en tröja fick det bli. Testade äntligen att sy fållar med tvillingnål, det blev kanon, att jag inte testat tidigare, dessvärre sabbade jag däremot nålen nästa dag när jag glömt ställa om från trikåsöm till raksöm, får ta mig iväg och köpa ett par till tvillingnålar till.

tisdag 9 oktober 2012

prototyp

Inspirerad av andra sybloggare har jag velat sy underbyxor själv, kanske onödigt och pilligt och lite krångligt, men kul och en utmaning att se om det går att få bra, och så kan man sy kul underkläder till flickorna utan rosetter, rosa, volanger och prinsessor som annars mest finns på det man köper. Sagt och gjort jag ritade av ett par från byrålådan och konstruerade ett mönster - för att va första försöket blev det rätt okej, men till nästa gång ska jag kanta benöppningen innan sidsömmarna sys ihop, eventuellt provar jag med resår där också, och så kanske grenen få bli lite smalare, men en sak vet jag inte hur jag ska få till, hur i all världen syr man grenfodringen utan att det syns några sömmar utåt vare sig bak eller fram, så som det ser ut på köpestrosor, om nån förstår vad jag menar och hur man löser problemet får ni gärna hjälpa mig!

lördag 6 oktober 2012

ännu mera höstpiff

 Det blev visst en krans till...
 och lite piff med ljus och mossa...
och ekollonen som är så fina nu!

onsdag 3 oktober 2012

bling-bling

I lördags var jag och Tilia på syfestivalen i Borås och inhandlade lite diverse, bland annat pärlor och lite annat bling. Ett härligt, glittrigt armband blev ihopaknåpat i söndags.

molnklänning

Sytt en moln-klänning till Tilia, velour från JNY

kaffe-gubbe

Ritat lite mer...