tisdag 25 september 2012

rit-crawings

Har kommit in i en ritperiod, vill helst rita på allt hela tiden. Har ett illustrationsprojekt på gång som ni får veta mer om längre fram om det faller ut som planerat... hursomhelst har detta satt igång tecknandet hos mig igen. Tittade på en massa gamla teckningar häromdagen och fick mycket inspiration. Typerna här ovan kom till i helgen, ritade med digitalpenna och redigerade lite i Illustrator. Begreppet digitalpenna blev jag bekant med hos Pastill och jag googlade genast detta och slog till på en Wacoom Inkling.

Ritar dock mest för hand, ibland färglägger jag med, då kan det se ut så här:


söndag 23 september 2012

kransar kransar

Som ni kanske har märkt här på bloggen har jag en viss förkärlek till att göra dörrkransar, jag gillar att gå i trädgården och i naturen och leta efter fina saker, växter och så som passar till olika dekorationer. Hösten är en bra tid för det, det finns mycket fröställningar, bär, fin mossa och annat. Idag har jag gjort en krans av syrénhortensia, lammöra och ulleternell, den är kanske inte så hållbar, men vacker (har jag tur så torkar blommorna på ett fint sätt och kanske kan vara fin ett tag ändå...)

Jag gjord också en lite en enkel och "rufsig" krans med kvistar och fröställning av någon flockblommig växt, blev rätt kul tycker jag...

lördag 22 september 2012

dansa och häng med...

... i vårt i fraggelberg!
Minns ni fragglarna? Jag älskade dom, bästa barnprogrammet som fanns när man var liten (fanns ju inte så många att välja på i och för sig...). Blev i alla fall glad när jag hittade dom här lirarna på loppis härom veckan!

höstkrukor

Penséerna från i våras har blommat hur länge som helst, typ från april till september, men okej de var rätt risiga nu, dags för lite höstkruks-piff vid trappan med cyklamen, chrysantemum och prydnadskål, och mossa förstås!

lördag 15 september 2012

skördetid

Mangold, gröna bönor, blommor, några bortglömda morötter och galna mängder äpplen, mycket att ta hand om, måste lära mig att det är okej att lämna en del äpplen till rådjuren...

onsdag 5 september 2012

vad det blev av mormors gardin

Av min mormors gamla tyllgardin (fyndad härom veckan i en byrålåda i sommarstugan) blev det en härlig ballerina-kjol åt Tilia, mönstret är samma som till denna snurrkjol, här har jag haft klipp till tre kjoll-lager och sytt ihop i midjan.

flugsvampstider

 Så här såg det ut i skogen i dag...
 och så här ser Tilias nya flugsvampstunika ut.
På språng till dagis!
Mönstret är från Sömnadsmagasinet nr 4, 2012, tyget från NeaNobelle.

söndag 2 september 2012

bladigt papper

Hos Craft & Creativity hittade jag idéen till att göra eget omslagspapper. Superenkelt och kul, jag gick en sväng runt jobbet på lunchen i fredags och plockade allehanda fina blad, la dom i färgkopiatorn och tryckte ut några fina papper, kan passa som omslagspapper till presenter, eller som affisch eller nåt annat papperspyssel. Funderar på annat kul man göra, kanske med knappar, tygbitar, höstlöv, blommor, platta stenar... ja massor, fast kanske inte hur mycket som helst på jobbets kopiator...

rosor i kopp


Sommarens sista rosor är små och söta att de får plats i den minsta lilla kaffekoppen