tisdag 19 juni 2012

sy-flow

Av den gröna gardinen från förra helgens fynd-fest har det redan blivit klänning och byxor till Lillan, jag är ju en vän av smidiga lösningar och utnyttjade den befintliga bandkantningen på gardinen - som var formad som en halsrigning. Röda knappar är också loppisfynd.
"Storan" har fått en tröja i robot-tyget från Kamelont/Mjuka Tyger.

Så här såg bandkantningen ut på gardinen!

lördag 9 juni 2012

grym loppis-frossa

I Tranemo finns en riktigt bra secondhandaffär som heter Byggstenen, idag hade de en särskild utförsäljning av en STOOORT parti gamal tyger, gardiner, spetsar och band, behöver jag säga att jag hängde på låset. Vilken fest, helt sjukt mycket band till priset av 2-5 kr/m, färdigsydda retro-gardiner för 10 kr/st, jag kom hem med en rejäl kasse kan ni tro. Tilia stod för dagens kommentar när jag fick utmätt typ femtioelfte metern spets säger hon.
- Men mamma vad ska vi ha så mycket till, vill kan aldrig använda så mycket?
Jag tror hon har en poäng...
Så här såg det ut på plats

nyskördat

Nu växer det så det knakar i trädgårdslandet, i dag avnjöts de första rädisorna och underbara fräscha små spenatblad, Tilia som också sådde spenaten hjälper till att skörda

Alma 1 år


Tänka sig att lilla Alma redan är 1, på nationaldagen firade vi henne med smaskig tårta, kaprifol och rododenron och vimplar förstås

sommarsköna byxor

Så här års kan det passa med långbyxor i lite svalare material. Här fylldes Tilias byxgaderob på med linnebyxor där jag dekorerade fickorna med små loppisfyndade spetsdukar. Linnetyget kommer från Spiras utförsäljning i Borås.

söndag 3 juni 2012

trädgårdsvimplar

Trädgårdsvimplar sydda av regn- och vindtåliga vaxdukstyger hänger mellan äppleträdet och kojan/lekstugan som är under uppförande (det är Daniels storpysselprojekt). Jag håller mig till småpyssel som vimplar och annat.