tisdag 29 november 2011

skjortor i retur

  
Min käre tvillingbror i Stockholm, han är en sån där som har randig skjorta på jobbet ; ) I somras fick jag ett par av hans gamla skjortor att sy av. Och nu i höst har de omvandlats till en pyjamas till deras lille Viggo, så i helgen fick Viggo pappas skjortor i retur i en liten adventspresent. Som ni ser räckte tyget till ett litet kort också!                                   

söndag 27 november 2011

bland mossa och lav


Med mossa och lavar pyntar jag helst till advent, det ger så mysig stämning tycker jag, nu är det pyntat där hemma med hyacinter, ljusfat och adventsljusstaken såklart, och här sitter tomtebo-barnen och myser i mossan.

adventsmys

Igår kväll inledde vi adventshelgen med tända ljus och kvällsmat framför brasan men med regn och blåst utanför knutarna, mysigt.

onsdag 23 november 2011

glitter till granen

De senaste dagarnas loppisskörd i form av diverse julgranskulor, blandande former, färger och storlekar, glittrande och glänsande, i år blir granen fullspäckad med glada färger.

söndag 20 november 2011

från pepparkakeland

Från pepparkakeland kommer det här gänget och ansluter till samlingen av julkort!

fredag 18 november 2011

tomteparad

Tre nya tomtar säger hej och ansluter till paraden av julkort, nu är det full fart på julkortsskapandet i mitt pysselrum.

onsdag 16 november 2011

frostat






Idag är allting frostat här omkring, det glittrar så vackert i morgonsolen, fint... men nu är det långt till sommaren

måndag 14 november 2011

första julkortet

På samma tema som påslakankorten har jag idag åstadkommit årets första julkort. Vet inte om jag jag själv skulle vilja ha besök av den här tomten, han ser rätt slö, biffig och orakad ut - men nån kommer kanske få honom i brevlådan i alla fall...

tisdag 8 november 2011

mossa mossa

Jag älskar såna här smaragdgröna mosskuddar, (kvastmossa) tog hem några från skogen i lördags för att ha till nån dekoration eller pyssel...
Blev fint ihop med lila prydnadskål i krukan vid trappen.

måndag 7 november 2011

nya kläder

Tilia behövde lite nya kläder nu till hösten, inte minst byxor har hon vuxit ur många. Så det fick bli en långärmad tröja i JNY´s djungelfrotté och ett par långa velourtights i tjock djupblå velour. Lite långa byxor kanske, men det är så snopet när man sytt nåt som är på gränsen till för litet, så här bli lite att växa.

söndag 6 november 2011

gå och skrota

Gick och skrotade lite med kameran bakom vårt uthus idag, där finns en sån där spännande gammal skräphög som man brukade ha förr på landet och där kan man hitta lite av varje, där har jag tidigare fyndat fina emaljbyttor och järngrytor att ha blommor i. Men nu är det mest skrot kvar, tex sisådär fyra gamla cyklar, sönderrostade baljor och hinkar, lite krossat porslin och gamla glasflaskor-