torsdag 29 september 2011

lejon-kudde

Ett nytt påslakan-alster är denna lejon-kudde. Passar fint i Tilias gula fåtölj med grön dyna! Om denna sa Tilia " Den kudden är som ett gosedjur" och det kan man nog säga, kudde och gosedjur på samma gång.

onsdag 28 september 2011

till kusin-vitamin

För drygt en vecka sedan fick min käre tvillingbror och hans fru sin andra pojke. Till denna kusin-vitamin sydde jag detta set med body och dregglis i mjuka JNY-tyger. (Body mönstret är egenkonstruerat och dregglis-mönstret har jag fått av Josefin).

fredag 23 september 2011

påslakan blir kort!

 

Av de allra minsta tyg-flisorna från påslakanet har det blivit "kläder" till mina tecknade filurer och figurer, fyra olika kort har det blivit hittills och jag har några till på gång. Återigen ett bra exempel på hur påslakanutmaningen satt igång nya "kreativa krockar". Dock en hel del tyg kvar av påslakanet, och en hel de idéer. Tur att hela oktober finns kvar...

måndag 19 september 2011

pappersblommor

Dessa pappersblommor kom till idag när jag och Tilia spontan-pysslade med lite silkespapper här hemma vid köksbordet.
 Några lite oregbundna rundlar i olika storlekar och färger...
 läggs tillsammans...
 nyps ihop...
 och fästes på en liten metalltråd...
snart har man en hel bukett, kan väl passa nu när trädgårdens blommor håller på att ta slut.

söndag 18 september 2011

små lappar

Lite stiltje på sömnadsfronten då Alma kommit in i "ont i magen bara sova 20 minuter i taget fasen". Några dreggel-lappar har jag dock uppbringat enligt bilden nedan som blogger absolut vill vända fel. Har även testat att göra en av påslakantyget med fleecefodrad baksida, blev helt okej faktiskt. Kul med påslakanutmaningen att jag verkligen tar tillfället att testa lite nytt i pysslandet och att sånt jag länge tänkt göra blir av.

måndag 12 september 2011

tröja med apor


Förra veckan hade jag bra flyt här hemma och hann sy en hel del, bla denna långärmade t-shirt med apor på. Tyget är köpt på skroten i Kinna oc mönstret är mitt vanliga egna som jag har till långärmade t-shirtar, denna gången gjorde jag tröjan lite större så det ska finnas att växa i.

torsdag 8 september 2011

djungelskjorta

Nu har det blivit en djungel-skjorta till Tilia av en del av påslakanet. Har länge tänkt sy en sån här skjorta men inte kommit till skott. Tack vare påslakanutmaningen blev det av. Mönstret är en raglanmodell från Meedoms Börnetöj 0-3 år. Har ändrat lite fram för att få till halsöppningen, det var också det svåraste att lyckas med trikåbandkantningen där. Knappen är en av dom fina som jag fyndade på loppis för några veckor sedan. Någon live-bild med skjortan på lyckades jag inte med, kanske kommer en annan gång...

tisdag 6 september 2011

påslakanet - första alstret


Först ut från påslakanet är denna "lekdyna". Klädde in en bit skumgummi som fanns på vinden, och dynan kan bla användas till kojbygge, madrass för nallar och allsköns smådjur eller annat lek och bus.

fredag 2 september 2011

hela fatet fullt


 Ett fint sätt att ta in blommor i stället för i vas är att lägga dom i stort fat eller skål, i dag skördade jag och Tilia dahlior och ringblommor till detta färgstarka blickfång att ha på middagsbordet.

fint vid trappan

Det var mer än hög tid att byta ut de vissna penséerna i krukan vid dörren. Så i måndags åkte jag och flickorna och köpte lite höstiga blommor som lyser upp utanför huset.
 Rosa cyklamen är en riktig höstfavorit...

 och i emaljhinken samsas prydnadskål och astrar.