onsdag 29 september 2010

en förhandsvisning


Kan inte låta bli att bjuda på en förhandstitt på ett av mina pågående projekt. Detta ska bli ett överkast till Tilias säng. Tycker det ser så fint ut när alla lappar kommer tillsammans. Lapparna med de svartvita djuren är mitt eget tryck från ett av mina allra första blogginlägg.

lördag 18 september 2010

tygfynd

Härom veckan hade jag tänkt att blogga om mina överfulla tygskåp, och att jag funderade på att ge mig själv köpstopp på tyg. Tur att jag inte gjorde det. För i torsdags gjorde jag ett tygfynd! När jag väntade på tåget i Alvesta hittade jag en trevlig seconhandbutik och där fanns en låda med fina stuvar för 5 kronor styck, jag frågade om jag fick köpa hela lådan - och den blev min för femtio spänn! Jättefina band hade dom också för 1 kr/m! Köpgalen och glad blev jag. Kolla in det fina lilla tyget med svampgubbarna och skalbaggen - ljuvligt gulligt (men väldigt små bitar). Kanske hamnar det i ett lapptäcke en gång.


klart man ska ha vimplarJag har hakat på den populära vimpeltrenden och på så vis har lekhörnan fått en mysig inramning. Tygerna är från Spiras utförsäljning, mycket glada färger och fina mönster.

torsdag 9 september 2010

höstklänningTygförrådet har som vanligt fyllts på, dels på Tygladan i Vänersborg och på Jofotex i Söderköping, där jag lägligt nog hade vägarna förbi härom helgen. Snacka om tygfrossa. Och snart är det sy-festival i Borås också. Känns bra när man hinner sy lite då med, så att det tar på tyghögarna. Här ser ni Tilia i sin nya höstiga velourklänning med feta jeepar på! Schyssta färger, orange och mörklila.

lördag 4 september 2010

blomparad

Bjuder på några buketter av höstens blommor, som räddats undan regn och frost, än så länge blommar både zinnior, dahlior och sommarastrar, men vi har haft flera frostnätter i rad nu, så det gäller att täcka på kvällarna för att rädda blomsterprakten.


torsdag 2 september 2010

vad har vi odlat?
Vi har odlat nåt konstigt i trädgården. Daniel och Tilia satte några frön i våras som låg i en liten ask, jag tror att nån har samlat fröna från en frukt, dom var inte köpta... jag hoppades att det var en melon, men när vi öppnade den verkade det vara en squash, den är i alla fall väldigt stor, spännande... tycker grodan med.