måndag 23 augusti 2010

moss-tårta


Gröna mosskuddar i fuktig granskog är nog det finaste jag vet. Dahlior och zinnior är också fina. Och grönt och rosa är mina allra bästa färger. Jag tror jag tar in det fina från naturen och min trädgård och bakar en moss-tårta. Varsågod!

onsdag 11 augusti 2010

käpphäst eller nåt...

Härom kvällen fick jag för mig att Tilia kanske skulle ha en käpphäst. Sagt och gjort jag tog en av Daniels gamla ylletröjor, ritade en enkel mall i papper och klippte till. Sydde på två ögon och sydde ihop. Sen lyckades jag sy på två öron i skinn, det var ganska pilligt och svårt att sy för hand, men gick bra till slut. Manen är tjockt, grått ullgarn som jag sytt på lite fritt så det ser lite lagom rufsigt och tufsigt ut. Kom på att den ser ut som en hybrid mellan en häst, en älg och en fraggel. Men den blev riktigt charmig tycker jag, om jag får säga det själv...galopp, galopp...

söndag 8 augusti 2010

kjol och byxorSen symaskinssladden kom tillbaka häromveckan, och sedan jag själv kom tillbaka från Norrlandsresan så har jag sytt så mycket jag hunnit. Det blev en petrolblå velourkjol i tyg från Andersson & Hjalmarsson och ett par småblommiga byxor i loppis-tyg till Tilia. Imorgon är det dags att börja jobba och lämna på dagis igen efter 5 härliga semesterveckor, så nu blir det väl lite mindre pysseltid antar jag. Känns som att sommaren nästan tagit slut i dag, det bara regnar och regnar, men å andra sidan har man en solig varm och lyckad sommar att se tillbaka på.

lördag 7 augusti 2010

sista chansen för en solhattHela sommaren har jag varit på jakt efter ett mönster till den klassiska "Beppe-hatt-solhatten", försökte konstruera ett själv men jag kom inte riktigt i mål där. Sån tur var hade min vän Josefin detta mönster, och det är även henne jag har att tacka för det fina tyget! Nu blir det väl förhoppningsvis en och annan solig dag kvar innan hösten kommer så att Tilia får användning för hatten.

onsdag 4 augusti 2010

rapport från trädgårdslandet


Nu är det frodigt värre i trädgårdslandet och dags att skörda, världens största jordärtskocka huserar i mitten av landet, verkar som hästgödsel-boosten från i våras gjort nytta.


Dahliorna har börjat slå ut, mina favoriter.


Nyskördade sockerärtor i blåbärsblåa händer


Lite av varje, dagens skörd.