tisdag 20 juli 2010

nya tygerI går var jag med Elin och Frida på tygshopping i Mark. Vi besökte Skroten och Fritsla Tyglager, jag köpte som vanligt på mig en hel del, bla röda-svarta- och vita tyger som jag tänkte sy ett lapptäcke av till Tilias rum. Nu har jag fått tillbaka symaskinssladden, så nu behövs bara lite tid för att klippa och sy...

lördag 17 juli 2010

symaskins-sladdenTror ni man blir galen eller. Skulle sätta mig och sy i förmiddags, glad i hågen packar jag upp och kan konstatera att jag glömde sladden till symaskinen i stugan i Skåne. Aaaagrrhhh... mamma och pappa får skicka upp den på posten. Men jag vill ju sy nu! Blev till att rita mönster i stället. Annars har det mest regnat idag - rätt skönt faktiskt och bra för vallåterväxten!

fredag 16 juli 2010

sommar på landetSommar på landet, kornet i ax, ser ut som sidentäcken på åkrarna och på kvällen efter att ha rafsat upp lite ogräs ur trädgårdslandet kan man belöna sig med ytterligare en härlig bukett med pioner, luktärt, stjärnflocka, malva och veronica.

torsdag 15 juli 2010

blommor, blommor, blommor

Så här års vill jag verkligen passa på att ta in alla fina blommor, det gäller att passa på innan de blommar över.


onsdag 14 juli 2010

semesterdagar

Första semesterveckan spenderades i Skåne, alldeles nära havet i stugan i Beddingestrand. Soligt och varmt, skönt i vattnet, helt perfekta sommardagar. Nu återstår 3,5 semestervecka, bra, det är mycket sommar kvar...

söndag 11 juli 2010

maskintröja


Det fina maskintyget från Mjuka Tyger har blivit till en långärmad tröja, har gett mig på kanta halsringningen med trikåkantband - det blev inte perfekt, men får anses helt okej för att vara första försöket. Nu har jag nya idéer på gång, har klipp till lite delar idag så att jag kan ge mig till att sy när jag får en stund över.

lördag 3 juli 2010

äntligen färdigtÄntligen har jag fått färdigt detta stora syprojektet som påbörjades i februari. Bonanden hänger i Tilias rum som numera också är färdigfixat, ett något utdraget inredningsprojekt som jag ska visa bilder på en annan dag.