måndag 28 juni 2010

sommarkläderNu är jag i sy-tagen igen. Tyckte Tilia behövde ett par lätta, men ändå robusta sommarbyxor. Dessa är sydda av Daniels gamla skjorta. En sval sommarblus fick det också bli, av ett loppisfyndat tyg. Det var lite expriment med mönstret så modellen blev kanske lite snäv, men funkar hyfsat.

tisdag 22 juni 2010

en kjol till


Sy kjolar var roligt och lätt, det blir nog flera framöver, hoppas det blir lite värme också och så passar dom ännu bättre. Den här kjolen blev klar förra helgen och är sydd av en gammal duk jag hittat på Myrorna.

måndag 14 juni 2010

mera grönt


Jo, grönt är ju min favoritfärg, om nu nån hade missat det. I köksfönstret är det väldigt grönt, en liten pumpa (eller squash) blev plötsligt jättestor och slingrade sig in i en tomatplanta och nu sitter jag här och funderar på hur det ska gå till att plantera ut den i landet. Men fint är det i alla fall.


I trädgården blommar den fantastiska snöbollsbusken.

onsdag 9 juni 2010

så fina, så finaså fina, så fina säger Tilia om vallmons knoppar och man kan ju bara hålla med...


och se så fin en hundkexblomma kan bli i regnet...


...ganska fint överlag en regnig försommarkväll, i alla fall om man bor mitt i allt det gröna!

söndag 6 juni 2010

sommarbukett
Efter en helg med mycket trädgårdsslit i grönsaksland och perennrabatter, med stor hjälp från mamma, så blev belöningen en liten vacker och doftande vit bukett, med liljekonvall, narcisser, mandelblom och myskmåra.