söndag 30 maj 2010

mera tyg, mera ideér, nya projekt
Dagens loppis i Tranemo var lyckosam. En hög med fina tyger för 20 kr. (Som om jag inte redan hade tyg i högavis redan, men ändå...man kan ju sy nåt fint av dom nån gång). Sen köpte jag en tidning när jag var på Ica också, 101 idéer, att lägga till listan jag redan har i huvet. Nä om jag skulle ta och sy färdigt den där trädbonaden till Tilias rum, eller jeanskjolen till mig själv. Eller ska jag gå ut och plantera dom där Dahlia knölarna som jag hade glömt bort och som Daniel hittade när han städade idag, eller så krasse, eller mangold, eller rosenskära. Eller ska jag bara ta och lugna ner mig lite... i bland vill man nog lite för mycket känns det som.

lördag 29 maj 2010

sytt till Tilia
Av de fina tygerna från JNY-design har jag sytt en kjol i moln-velour och en lite scarfs i maskin-tyget.

fredag 28 maj 2010

bladverk


Försommargrönska när den är som bäst...

torsdag 20 maj 2010

några blommor till

Här kommer några blommor till. Förgätmigej är min absoluta favorit, och prydnadsplommonträdets blommor doftar så gott. Och så blev det en lite bukett att ta in.

i trädgården
I trädgården är det fullt av knoppar och blommor, och små kryp...

måndag 10 maj 2010

vinnare

En vinnare av brickan är dragen! Det blir Vanja i Göteborg som får en bricka på posten. Ett litet tröstpris blir det till Josefin i Svensbyn och till Tilias lilla kusin Viggo i Stockholm. Tack till alla er som var med och tävlade!

lördag 8 maj 2010

tävla tävla

Glöm inte min tävling, sista dan i morgon. Tävla genom att lämna en kommentar på inlägget från den 25:e april.

fredag 7 maj 2010

söta sippor


I utkanten av trädgården har jag hittat ljusrosa vitsippor, visst är dom söta...


Kungsängsliljan är en oslagbar vårfavorit...


och tulpaner är nästan som vackrast när de är i knopp.

klart för sådd
I torsdags kom potatisen i jorden, och det är förberett för sådd, så nu får jag anvädning för mina såstickor i keramik som jag gjorde i somras. Nu väntar vi bara på att värmen ska komma.

måndag 3 maj 2010

roadtrip skaraborg

I helgen fick jag min julklapp, en roadtrip i Skaraborg. Resan gick ut på att åka småvägar, stanna på mysiga ställen, kaféer och loppisar ut med vägen. Vi körde upp till Hällekis vid Vänern på fredag och bodde på mysiga vandrarhemmet Falkängen. Vår resa sammanföll med vårrundan på Kinnekulle. Så vi började med alla kolla in alla hantverkare i Falkängens hantverksby, tog en god eko-fika på Naturligtvis i Hällekis. Körde vidare upp på Kinnekulle, tittade i Hannu Sarenströms charmiga trädgård, åt ramslökssoppa på Hällekis Säteri och fortsatte genom ett Kinnekulle i klätt i vitsippor och ramslök och björkar som höll på att slå ut. Till sist körde vi till Mariestad, hann med en sväng på vårmarknaden innan vi checkade in på Hotellet. Efter en promenad i pittoreska Marisetad blev det supergod middag på Sill & Dynamit. Fortsatte med en god natts sömn och en rejäl hotellfrukost nästa morgon. Söndagen körde vi hem genom vackra Valle härad, loppisstopp utan för Lerdala och våfflor och kaffe i Broddetorp, och en titt på fåglarna vid Hornaborgasjön.


Några loppisfynd som följde med hem: Gamla knappar av glas, en lite gräddkanna och en fat i grönt.


Och några påsk och julkort från 30-40 talet


I Hannu Sarenströms trädgård


Roadtrip!


Sol och blå himmel vid Hornborgassjön