söndag 27 september 2009

ritat och målat


Idag har jag ritat och målat - det här ska bli ett julkort


Tilia har också målat - sin allra första teckning, hoppas på många mysiga pysselstunder med henne i framtiden

måndag 14 september 2009

trädgårdssöndag
Igår fortsatte vi att renovera lökrabatterna i trädgården, en riktigt hästjobb som jag och mamma påbörjade förra helgen. Tilia hjälpte till att riva upp grästuvor och rötter och sortera lökar. Och så tog hon en paus på jordsäckarna och åt ett plommon. Till slut var rabatterna genomgrävda och 100-tals lökar av pärlhyacinter, krokusar och narcisser tillbaka i jorden.

lördag 12 september 2009

loppisfyndDet finns rätt bra med loppisar och secondhandbutiker i trakten. Idag fick vi med oss detta hem: En fin barngardin i 70-tals tyg, en bit svart ulltyg, en bunt pixi-böcker från tidigt 70-tal, två böcker varav den ena är Kalle Dubbel, en riktig höjdare från min egen barndom samt en kortlek iform av ljusblåa bilar som kan funka i framtida pysselprojekt, kan bli vykort eller likande. Allt för 45 kronor.

lördag 5 september 2009

höstmys

Känns som att det börjar hösta till sig nu, med regniga dagar och mörka kvällar. Men inte gör det så mycket när man kan plocka massor med svamp och mysa med tända ljuslyktor. Skogen är full är smaragdgröna mosskuddar som man kan göra fina arrangemang med.