onsdag 29 april 2009

blå blommor

Nu kommer vårblommorna en efter en. Många vackra blå blommor hittade jag idag: Pärlhyacint, Balkansippa, Förgätmigej och Ormöga.

tisdag 28 april 2009

mössa på


Än är det lite småkyliga vårvindar, så Tilia får ha den nya mössan på när vi är ute. Kanske inte så vårig i färgerna men den passar bra till min gamla bruna Polarn & Pyret overall från 1980.

måndag 27 april 2009

Hur man gör ett spetsfat i betong
Här kommer bilder på hur jag gjorde fatet med spetsmönster. På en uppochned vänd plastbricka la jag en spetsduk och sedan lade jag på betong ca 2-3 cm tjockt. Detta fick härda 3-4 dygn. Sedan kunde man vända på fatet och dra loss duken! Det var ett expriment som gick så bra som jag hade hoppats.

torsdag 23 april 2009

betonggjutning del 2Nu har betonggrejerna härdat färdigt och efter en del bändande och baxande lossnade gjutformarna. Är rätt nöjd med resultatet, även om jag kommit på en del grejer jag kan förbättra till nästa tillfälle.

fyllt fikaförrådet


I morse hade Tilia lite feber så tyvärr kunde vi inte åka på mammagruppen. Istället bestämde jag mig för att baka lite muffins. Superenkelt, supergott. Här följer receptet:


4 dl vetemjöl

2 dl socker

1/2 tsk salt

2 tsk bakpulver

1 1/2 dl kakao

25 g smält smör

2 dl mjölk

1 ägg

ca 2-3 dl frysta hallon


Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop de torra ingredienserna. Rör ner det smälta smöret. Vispa ihop mjölk och ägg och rör ner i smeten. Vänd i hallonen. Fördela i muffinsformar (ca 20 st vanliga muffins eller ca 12-15 stora muffins). Lägg några hallon uppepå muffinssmeten. Grädda 10-20 minuter beroende på muffinsens storlek.

onsdag 22 april 2009

sydda saker
Äntligen blev det tid att sy lite. Färdigställde hakklappen som jag påbörjade härom veckan. Det är screentryck på en bit plastfrotté kantad med loppisfyndad snedremsa.

Av mammas avlagda tunika sydde jag en liten mössa, superenkelt mönster från boken "Babycool".

måndag 20 april 2009

fröfrossa


Längtar till sommarens blomsterprakt och planerar vad jag ska så. Frågan är bara hur allt ska få plats i landet och hur jag ska hinna. Det blir väl till att gräva upp lite mer av gräsmattan. I väntan på att det ska ske dreglar jag över alla fina fröpåsar.

söndag 19 april 2009

Betonggjutning


Inför kursen i betonggjutning som jag ska hålla i maj gjorde jag och mamma lite provgjutningar i går för att testa några idéer och känna in materialet. Det är verkligen inte svårt med betonggjutning. Bara blanda finbetong med lite vatten till grötig konsistens, olja in diverse formar och börja gjuta. Om några dagar när det har härdat så få vi se hur det blev.

fredag 17 april 2009

Vackra knoppar
Idag upptäckte jag att Kungsängslijans vackra knoppar tittat upp. Här ett "gracilt tvillingpar" med rutiga mössor!

torsdag 16 april 2009

nunneört
Nu blommar den vackra Dracula nunneörten som jag köpte i Göteborgs Botaniska Trädgård förra våren. I mossan tittar vitsipporna upp.

tisdag 14 april 2009

Vårbyxor till lillan
I helgen var det premiär för lillans nya vårbyxor, sydda av en loppisduk och några gamla trikåbitar som fick bli muddar.

Är det teskedsgumman?
Är det teskedsgumman som sitter i kaffekoppen? Nej det är lilla Tilia som så påpassligt hamnade i rätt läge när morbror Johan var framme med kameran. Visst ser det ut som hon har satt sig tillrätta i koppen!

söndag 12 april 2009

vår


I går var det påskafton med strålande sol, så här fin var julrosen i mamma och pappas trädgård

screentryck
Förra helgen följde vi med kompisar till Mulljsö Folkhögskola och tryckte tyg, en heldag med ca 3 meter tyg, 14 disktrasor och 3 bodysar som resultat. Hur kul som helst att trycka tyg. Ska klura på hur jag kan göra något förenklat tryck hemma.

fredag 10 april 2009


Ett gammalt keramikpyssel i väntan på aktuella pysselprojekt

bloggstart

Äntligen dags för mig att våga mig på en egen blogg efter att länge ha vandrat runt på andras bloggar och inspirerats och imponerats.